Concellos
Data inicial
Data final
Redacción | 11 de marzo de 2019
Filosofía de respecto polo pequeno produtor, polo medio e polos alimentos
sans e artesáns. O Fórum Gastronómico da Coruña reivindicaba hai uns días a ‘slow
food’ ou os alimentos-comida lenta, un concepto mundial que une a boa mesa
co compromiso pola terra. Facíao a través da presentación da comunidade Slow
Food ‘Alimentos do Camiño’ de Santiago, que reúne a produtores españois de
sidra, cava, mel, queixos… Precisamente a Ribeira Sacra está representada aquí
a través do proxecto queixeiro chantadino de Airas Moniz, e ben encaixarían
outras iniciativas agro alimentarias coñecidas na zona. Outros queixos de Castroverde e A Capela
tamén se teñen sumado oficialmente a esta oportunidade para cambiar conceptos, ritmos e
presentarse no mercado. O Fórum amosou ademais o gosto da boa cociña polo bo
produto e non faltaron algúns cociñeiros de referencia que se nutren do
contorno e da proximidade.
Concello
Chantada
Saber máis